Ana içeriğe atla

Neden S/4 HANA'ya upgrade ya da migrate etmeliyim?

Internette bu soruyu aradığınıza göre büyük ihtimalle, mevcut SAP ERP 'nizden bir şikayetiniz yok. Büyük sorunlar ve sıkıntılar çok şükür geride kaldı, çok yoruldunuz ama kullanıcılar memnun sistem stabil.

Tam rahat bir soluk alacakken nereden çıktı şimdi S/4 HANA? SAP ERP gayet iyi, tüm ihtiyaçlarımıza cevap veriyor, diye aklınızdan geçiriyorsunuz, ancak durum tam da böyle değil maalesef.

Kullandığınız ve memnun olduğunuz SAP ERP aslında 1992 yılında duyurulan R/3'ün 2004 yılında geliştirilmiş hali. 1992 yılında ilk duyurulduğunda çığır açmıştı. Bir çok firma ERP nedir bilmiyordu ya da kullandıkları sistemler mainframe ya da mini'ler üzerinde geliştirilmiş muhasebe ya da MRP temelli sistemlerdi, entegrasyondan bahsedilemezdi. İşte bu yıllarda SAP çığır açan client-server mimariyi ve Graphical User Interface'i temel alan R/3'ü ERP adıyla pazara sundu. 

Grafik ekranlar, masaüstü PC'nin de kaynaklarını kullanabilen son derece hızlı, entegre ve modern bir çözüm. O zamanlar bilgisayar kullanıcıları, toplam şirket çalışanlarının %10'nu geçmezdi. Satış temsilcileri ellerinde kataloglarla şık şirket defterlerine ajandalarına sipariş alırlardı. Pek az kimsenin 
e-mail adresi vardı, birbirimize önemli günlerde kart postalardık, alışverişlerimizi pasajlardan yapardık, AVM'ler yok gibiydi.

Ancak durum şimdilerde çok değişti. Pazar şartları ve rekabet o kadar arttı ki, şirketler artık sadece müşteri için değil çalışan için de yarışmak zorunda. 

Artık hem müşteriler hem de kullanıcılar mobil ve başka bir nesilin insanları yani SAP ERP ile onun kullanıcıları başka nesillere aitler. Günümüz kullanıcıları, basit, hızlı uygulamalar istiyorlar twitter gibi, ve kullanırken eğlenmek istiyorlar facebook gibi.

Heryerde bilgi var,sensörler heryerde, makinalar makinalarla konuşuyor, en doğru tahmini yapan kazanıyor ama bunun için çok fazla veriyi ışık hızında işlemek gerekiyor.  Internet of Things, Bigdata, prediction.

O kadar fazla server, yazılım, entegratör, birim var ki şirketler bununla mı uğraşmalı yoksa ana faaliyetlerine konsantre olmalı?

İşte tam bu noktada SAP S/4 HANA ile firmalara diyor ki siz kendi ana işinize odaklanın, tüm digital dönüşümünüzü bana bırakın, ister cloud ister hibrit, SAP tüm trendlere cevap verecek uçtan uca platformu HANA ve Fiori ile basitleştirilmiş ve yeniden tasarlanmış süreçleri ile S/4 HANA adı altında sunuyor.

Asıl rahat bir nefes S/4 HANA ile alınacak gibi görünüyor.

Sevgiler, 

Sarhan @sarhanpolatates

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAP Concur ile nasıl masraf girilir? Örnek Ekranlar ile anlatımı

Öncelikle Concur deneme sürümüne kayıt olmanız gerekiyor. Böylece 30 gün boyunca Concur 'u kullanabiliyorsunuz. E-mail adresi ve belirlediğiniz bir şifre ile login olduğunuzda aşağıdaki ekran size karşılıyor, çok basit ve derli toplu, nasıl yapacağım diye bir manual ya da help dökümanına başvurmanıza gerek yok. Login olduktan sonra yandaki ekran size karşılıyor. Concur Logosunun yanında size adınızla hitap ederek yapabileceğiniz işlemleri ve daha once yapmış olduğunuz işlemleri gösteriyor. Start a report'a tıkladığınızda masraf girişine hemen başlayabiliyorsunuz. Öncesinde kendinize ait bilgileri güncellemek isterseniz kolayca yapabiliyorsunuz bunu, örneğin şirketiniz masrafları hangi hesaba yatırmasını istiyorsanız bunu kolayca beliyleyebiliyorsunuz.Ya da kredi kartınızı tanımlayıp özellikle mobil versiyonunu kullanırken anlaşması şirketlerden yapacağınız masrafları basitçe yapabilmeyi sağlıyor. Arık gerekli ayarlamaları yaptığımıza göre masraf girişine başlayabiliriz

SAP Concur Nedir? Nasıl Deneyebilirim? Neden Concur kullanmalıyım?

Concur, SAP'nin 2014 yılında satın aldığı, dünyanın en çok kullanıcısı olan bulut tabanlı seyahat masrafı yönetim uygulamasıdır. Concur'un gücü; sunduğu fonksiyonalitenin ötesinde, ekosisteminde barındırdığı iş ortaklarıdır. Binlerce iş ortağı sayesinde, kurumlar personelinin masraflarını kontrol etmenin ötesinde seyahatlerini planlama ve çok uygun fiyatlara karşılayabilme imkanına sahip olabilmekteler. Sizin için önceden pazarlığı yapılmış, konaklama, seyahat, yeme içme ve daha fazlası binlece şirket ve marka Concur pazar yerinde hazır beklemekte. Ayrıca anlaşma sağlanan bu partner ağı kullanılarak yapılan her türlü harcamanın belgesi elektronik olarak saklanmakta ve SAP ERP'ye otomatik olarak akabilmektedir. Bu sayede her çalışanın kabusu olan masraf girişi ya da masrafların geç girilmesi ya da ödenememesi gibi durumlar ortadan kalkmaktadır. Mevcut partner'ler için : https://www.concur.com/en-us/partners 2 kişilik bir şirketten 300.000 çalışanı olan bir gr

SAP HANA Modelleme: View Çeşitleri, BW ile bağlantı, HANA Studio Kullanımı, HANA Live Analitikleri, HCP HANA Cloud Platform

Aslında çok geniş kapsamı olan bir konuyu tek başlıkta ele almak çok güç, bu yazımı daha çok bir başlangıç rehberi olarak kullanmanızı tavsiye ederim. HANA 2011 yılında ilk kez duyurulduğunda, çağın gerektirdiği gerçek zamanlı bilgi ihtiyacını karşılayacak bir çözüm olması amacı güdülmüştü. Ancak elde edilen başarılı sonuçlar, HANA'yı SAP'nin tek Veri Tabanı olma durumuna getirdi. Bugün bu yazıda sadece HANA'yı gerçek zamanlı ve çok boyutlu veri bazı olarak nasıl kullanabiliriz onu anlatmaya çalışacağım. Öncelikle üzerinde HANA koşan bir ortama sahip olmanız gerekir. Eğer çalıştığınız şirkette bir HANA makinası yoksa, size tavsiye edeceğim  tek yer HANA Cloud Platform olacaktır: Buradan gerekli bilgiyi edinip, kendinize bir hesap oluşturabilirisiniz Sonrasında da HANA Studio edinmeniz gerekli. Buradan elde edebilirsiniz:  https://tools.hana.ondemand.com/#hanatools  Burada da gene yardımımıza HCP  koşuyor. Artık HANA sayesinde gerçek zamanlı analitik dünyası