Ana içeriğe atla

SAP BW on HANA Migration için 10 Teknik Altın kural

SAP Mentor John Appleby tarafından kaleme alınmış 10 altın kuralı sizlerle türkçe olarak paylaşmak istiyorum. Yazının orjinali burada bulunabilir: http://scn.sap.com/community/hana-in-memory/blog/2014/02/16/10-golden-rules-for-sap-bw-on-hana-migrations

John konuyu teknik olarak ele almış:

1. Benchmark oluşturun

Projeye başlamadan once teknik ekibi eğitin ve mevcut durumdaki BW querilerinin ne kadar satırı ne kadar sürede getirdiğini excel'e not edin. Bu sayede proje bittiğini ne kadar fayda sağladığınızı ölçebilirsiniz.

2. Gereksiz Risklerden kurtulun

John birçok projede önlenebilir riskler yüzünden ya da bu riskleri ciddiye almadığından dolayı problemler yaşamış ben de katılıyorum. Örneğin:
Doğru backuplarınızın olmaması
Installation dosyalarının paylaşılan network drivelara kopyalanması
Application serverlarının farklı networklerde olması gibi

3. Landscape'in Sencronize olması

Tüm BW versyonları aynı olmalı ya da uyumlu olmalı. HANA tarafında en son versiyonda olmalı, DB, client ve DBSL.

4. HANA sisteminizi bağımsız olarak kontrol edin

Çoğu zaman HW üreticileri HANA installasyonu ve konfigürasyonunda çuvallayabiliyorlar, SAP note 1943937 ve IBM'e özgü bir araç ile GPFS sorunları önceden kontrol edilebilir. Özellikle HANA makinanızdaki trace folder'ını kontrol edin, eğer çok fazla çökme ve dump logu varsa, bu sorunları halletmeden işe başlamayın.

5. En güncel table sizing ve table redistribution notlarını edinin

Export işlemine başlamadan once uygulanması gereken notlar vardır ve bunların en son sürümlerinin uygulanması gerekmektedir. Bu adımın atlanmaması gerekir. Özellikle SAP Note 1921023 for SMIGR_CREATE_DDL ve 1908075 for Landscape Redistribution en önemlileri. Ayrıca SAP Note 1659383'dan en güncel row store listesini download edin.

6. Her bileşenin en günceline sahip olduğunuzdan emin olun

HANA migration projelerinin 1 numaralı başarısızlık sebebi, özellikle SWPM, kernel, disp+work ve r3load software'in güncel olmayışıdır.

7. En güncel Patch ve Note'lar ile yola çıkın

Genel'de insanlar tipik SAP projelerinde kendilerini güvende hissetmek için en güncel'den bir önceki versiyonla ilerlemeyi tercih ederler, ancak sakın bunu HANA projelerinde yapmayın. En güncel notlara ulaşmak için bir ipucu:  arama yöntemi olarak şunu kullanın: SAP Note Search "Restrict by Product Components" --> SAP_BW --> Release 740 to 740 -> SAPKW74005 (for BW 7.40 SP05).
Ayrıca SAP Note 1908075 mutlaka dikkate alın.

8. SAP'nin duyurduğu ilgili notları mutlaka dikkate alın

BW 7.4 için SAP Note 1949273 ve BW 7.3.1 için SAP Note 1846493

9. Mutlaka post prossesing adımlarını uygulayın

Master quide içinde önerilen tüm adımları uygulayın ama özellikle RSDU_TABLE_CONSISTENCY raporunu çalıştırıp sorun olmadığından emin olun, detaylı bilgi için  SAP Note 1695112.

10. Kolaya Kaçmayın

Doğru zamanda doğru eforu harcamanız çok önemli, herşeyi SAP'nin önerdiği şekilde, doğru yerde yaparsanız, çok başarılı ve kolay bir migration projesini bitirmiş olacaksınız.

Bu damıtılmış bilgiler için John Appleby'a sonsuz teşekkürler.

@sarhanpolatates






 








 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAP Concur Nedir? Nasıl Deneyebilirim? Neden Concur kullanmalıyım?

Concur, SAP'nin 2014 yılında satın aldığı, dünyanın en çok kullanıcısı olan bulut tabanlı seyahat masrafı yönetim uygulamasıdır. Concur'un gücü; sunduğu fonksiyonalitenin ötesinde, ekosisteminde barındırdığı iş ortaklarıdır. Binlerce iş ortağı sayesinde, kurumlar personelinin masraflarını kontrol etmenin ötesinde seyahatlerini planlama ve çok uygun fiyatlara karşılayabilme imkanına sahip olabilmekteler. Sizin için önceden pazarlığı yapılmış, konaklama, seyahat, yeme içme ve daha fazlası binlece şirket ve marka Concur pazar yerinde hazır beklemekte. Ayrıca anlaşma sağlanan bu partner ağı kullanılarak yapılan her türlü harcamanın belgesi elektronik olarak saklanmakta ve SAP ERP'ye otomatik olarak akabilmektedir. Bu sayede her çalışanın kabusu olan masraf girişi ya da masrafların geç girilmesi ya da ödenememesi gibi durumlar ortadan kalkmaktadır. Mevcut partner'ler için : https://www.concur.com/en-us/partners 2 kişilik bir şirketten 300.000 çalışanı olan bir gr...

SAP Concur ile nasıl masraf girilir? Örnek Ekranlar ile anlatımı

Öncelikle Concur deneme sürümüne kayıt olmanız gerekiyor. Böylece 30 gün boyunca Concur 'u kullanabiliyorsunuz. E-mail adresi ve belirlediğiniz bir şifre ile login olduğunuzda aşağıdaki ekran size karşılıyor, çok basit ve derli toplu, nasıl yapacağım diye bir manual ya da help dökümanına başvurmanıza gerek yok. Login olduktan sonra yandaki ekran size karşılıyor. Concur Logosunun yanında size adınızla hitap ederek yapabileceğiniz işlemleri ve daha once yapmış olduğunuz işlemleri gösteriyor. Start a report'a tıkladığınızda masraf girişine hemen başlayabiliyorsunuz. Öncesinde kendinize ait bilgileri güncellemek isterseniz kolayca yapabiliyorsunuz bunu, örneğin şirketiniz masrafları hangi hesaba yatırmasını istiyorsanız bunu kolayca beliyleyebiliyorsunuz.Ya da kredi kartınızı tanımlayıp özellikle mobil versiyonunu kullanırken anlaşması şirketlerden yapacağınız masrafları basitçe yapabilmeyi sağlıyor. Arık gerekli ayarlamaları yaptığımıza göre masraf girişine başlayabiliriz...

S/4 HANA nedir?

SAP'nin yeni nesil kurumsal kaynak planlama uygulamalarının bütüne verdiği isim diyebiliriz.  03 Şubat 2015 tarihinde SAP CEO'su Bill McDermott, kurucu ortağı Hasso Plattner ve Yönetim kurulu üyesi Bernd Leukert tarafından tüm dünyaya duyuruldu. S/4 HANA ismi içinde yer alan S-> Simple (basit) 4'de 4. nesi anlamına gelmektedir. SAP, S/4 HANA ile birlikte, basitleştirilmiş ve yeniden tasarlanmış iş süreçlerini vaadediyor. SAP ERP yeniden yazılıyor diyebiliriz. İlk kez 2014 yılında duyurulan Simple Finance ürünü S/4 içinde standart olarak sunuluyor. S/4 HANA hem cloud'da hem de on-premise olarak kullanılabilecek. HTML5 tabanlı bir arayüzle kullanılabilecek. Bu yeni arayüzün adı Fiori. Ayrıca S/4 HANA içinde gerçek zamanlı olarak kullanılabilecek bir analitik engini olan HANA Live da yer alacak. Böylece hem OLAP hem OLTP aynı veritabanında yer alacak. S/4 ile daha basit veri modeli olacağından daha az veritabanı tablosu olacak ve daha az veriye ihtiyaç ...